![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHJMq2fKV0I6JsORSDQH7ZSeVwhMGH-Upprz-Dwcai2ZygF5vGL5ZQttVHifdTAATW4mFLwj0GuH32ccSv9Xi9rHSMILdYiuRrXueTDWnzMaZYo88HDaAkSJ3LDw1GiHb5mJFTWh6bJPQ/s320/cukiniaDSCN7396.jpg)
- makaron (użyłam farfalle)
- masło
- 2 ząbki czosnku (czasami daje nawet 4)
- półtorej cukinii albo dwie małe
- sól
- pieprz
- bazylia
- ser gouda, rydzki albo parmezan (najbardziej pasuje mi parmezan)
Przygotowanie:
1.Cukinię razem ze skórką ścieram na grubej tarce.
2. Na dużej ilości masła podsmażam czosnek i wrzucam do niego cukinię.
3. Wszystko to pyrkoce, dodaję przyprawy, a po 10 minutach mieszam z serem i jeszcze przez 10 minut trzymam na ogniu cały czas mieszając.
4. Nakładam na talerz, dekorując listkami bazylii.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz