![]() |
i po jajecznicy |
- 5 jaj od szczęśliwej kury
- 4 do 5 suszonych pomidorów, pokrojonych w kawałki
- 1 mała cebula
- 2 duże pieczarki
- posiekany szczypiorek
- masło do smażenia
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Na rozgrzany na patelni tłuszcz, Kamil wrzucił drobno posiekaną cebulę, którą smażył kilka minut, do momentu kiedy zrobiła się miękka. Dodał suszone pomidory i pokrojone pieczarki, dusił chwilę, aż woda z grzybów odparowała i wrzucił, wymieszane ze szczypiorkiem i oprószone solą, jajka. Całość smażył na małym ogniu, delikatnie przesuwając jajka łopatką, aby nie przywarły do patelni. Na koniec doprawił mielonym pieprzem i rozłożył na talerze.
ja też lubię do jajecznicy dosypywac suszone pomidory.
OdpowiedzUsuńZ suszonymi pomidorami jajecznica nabiera wykwintnej nuty.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię!