Składniki:
- 2 czerwone paryki
- 2 żółte papryki
- kilka łyżek oliwy
- 4- 5 ząbków czosnku
- około 30 czerwonych pomidorków cherry
- około 30 żółtych pomidorków cherry
- 4 łyżki kaparów
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhekM0egCTxVo_SVeTBROQuujUYHc30j5H2dxKGLLF08MfiY_MZ6b9hTJgyGa1Szbzt9yBpWbwyktW4yOdjDJeCOKpiWmuoqjShKu8Bb_ngxrWndDwqE8KDvvb3f6TMDu_WvcutcyMkpLw/s400/mDSC_0202+(2).jpg)
- sól do smaku
- świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Umyte papryki, przekroiłam na pół, oczyściłam dokładnie z pestek.
2. Naczynie żaroodporne wysmarowałam oliwą, ułożyłam w nim paryki, których wnętrza również posmarowałam oliwą.
3. Czosnek obrałam, posiekałam i umieściłam we wnętrzu papryk, razem z naciętymi delikatnie na krzyż, pomidorkami cherry. Czerwone pomidorki włożyłam do żółtych papryk, a żólte do czerwonych.
4. Na wierzch wyłożyłam kapary, listki tymianku, posoliłam, posypałam pieprzem i polałam jeszcze odrobiną oliwy.
5. Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopn i piekłam 35 minut.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz