- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 3 ziemniaki
- pół średniej wielkości selera
- 3 kiszone lub konserwowe ogórki
- 1 jabłko
- 2 jajka
- puszka zielonego groszku
- 3 łyżki majonezu
- sól
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOSK-3NWBKfGtaGhNSRflZKXo110IB5exxgMgbhe0tW0TJw9NLWIJ1Gi0wlwhUa17zqw-33PQdzc92aoe1Cf1TWImzcUej5EJBcwObCN7rsJizBw-UWlfP9soM0481hCYe4TRN8njFQhqO/s200/mDSC_0819.jpg)
2. Jajka gotuję na twardo. Studzę.
3. Ostudzone warzywa i jajka kroję w kostkę i przekładam do salaterki.
4. Dodaję posiekane ogórki, obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłko oraz odcedzony groszek.
5. Zawartość salaterki doprawiam solą, pieprzem, majonezem i delikatnie mieszam. Wstawiam do lodówki na kilka godzin aby składniki się przegryzły.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz