Składniki:
- 200 g jarmużu (drobno posiekanego, bez grubych nerwów)
- kwaśne, twarde jabłko
- dojrzały melon
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFvZJXuCBs5pOADkoSPlHfmr0YjIduaGBADcJuyfEfwt1pVSe5NAm4fqTGzer3hWy9aUojK0v6FN2EOagWV6cryx_G3tsldyzV6zXRLuR6qE41VvPI0Vp__gOJdPm-j3BxnP0RgCwGhU0P/s1600/mDSC05112.jpg)
- kilkanaście kostek fety (opcjonalnie)
Składniki na sos:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny lub łyżeczka octu winnego- 2- 3 łyżeczki musztardy ( użyłam Dijon)
- odrobina soli
- około 2 łyżek miodu albo syropu klonowego
Przygotowanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEha5HU67C5ha-fDOoa8LqyoLtrqAGq4t35Ptm1luZkHQyGCCc8fQUGlkhy4I4HUJpeDNXbWNTlHS_Kymjiefn57BFQcrvgPskt8Ay6lUTns2v41SRWHnHRdL1gpyCN7rsGRmdV78rnqf2no/s1600/mDSC05135.jpg)
1. W szklance wymieszałam wszystkie składniki sosu.
2. Umyty, osuszony i posiekany jarmuż umieściłam w salaterce. Dodałam do niego obrane i pokrojone w kostkę owoce: jabłko i melona.
3. Na suchej patelni uprażyłam migdały. Ostudzone i posiekane dodałam do sałatki.
4. Dorzuciłam kilkanaście kostek fety (niekoniecznie).
5. Sałatkę polałam sosem, wymieszałam i po 30 minutach podałam na stół.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz