Składniki:
- 5 dużych jaj
- 3 pomidory
- posiekane listki natki pietruszki
- łyżka masła
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5z1dfitloPLDtyiNv_BNuOfX317AgCyq2dIytEHeN65q4pUWGiDCqqKX3pWD_Bb3_SMAUydV1YShS6VMup-ICj4Cjy4GXITlW7ZHYBU3cmF40CG-mDxLZf0SBRvfed9lgXjB99fFpdeXM/s1600/mDSC_0492.jpg)
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
1. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę (albo na półplasterki).
2. Na patelni roztopiłam masło, włożyłam pomidory. Smażyłam, aż zrobiły się miękkie, a sok odparował.
3. Rozbełtane wcześniej w miseczce jajka wylałam na patelnię z miękkimi pomidorami. Posoliłam, dodałam pieprz, wymieszałam i smażyłam do momentu ścięcia się jajek.
4. Posypałam posiekanymi liśćmi natki pietruszki i przełożyłam na talerze.
Bardzo lubię taką jajecznicę. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuń