Produkty:
- 1 szklanka cukru
- kostka masła (250 )
- 0,5 szklanki wody
- 3 łyżki kakao
- 400 g pełnotłustego mleka w proszku (nie granulowanego i nie odtłuszczonego)
- herbatniki (300- 500 g, według uznania)
- bakalie: rodzynki, migdały, suszona żurawina itp.
Przygotowanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgShzgIEd54HXqZp8kJ3J0x4-WOyWo1snk8eJp3A5lHaKCJl6tR5IAFCPw-8uklGjcgEyB9QMiM7A-hRLeRDxfkWQjYjnxeK9sKjsQQBDNccaVMLwRB_erjO-yM59i90GVo4RZ07Fue-1s/s200/mDSC_0669.jpg)
2. Do sporej miski wsypałam mleko w proszku, bakalie i pokruszone herbatniki. Na to wylałam masę maślanko-kakaową i bardzo starannie wymieszałam.
3. Podłużną blachę wyłożyłam folią aluminiową, do której wlałam masę czekoladową. Wstawiłam do lodówki na kilka godzin.
u mnie to wspomnienie chowania się do szafy, bo babcia nie mogła zrozumieć, że nie będę jeść czegoś co smakuje jak czekoladowe masło ;)
OdpowiedzUsuńzaczynam się przekonywać do bloku, ale wciąż mimo wszystko idzie mi opornie.
Z odtłuszczonym się nie uda, bo zakupiłam 5 opakowań może da się coś zrobić ?
OdpowiedzUsuń