![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1pbAUDyaVnTy6nbONxjlejZBrVr3x9cS1hVzuNT1ZkW5XVKaBrmeMdheIvvoahQ3coq7rnIW1B4yNZfGhFuNuD9NOHfnKUMff7ANeWWZbxl5rUSfP2ERMraWduX0-HXUaBi6R8Le8ENI/s400/mDSC_2048.jpg)
Składniki:
- 200 g naturalnego tofu
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki sosu sojowego
- garść kiełków (najlepiej sojowych)
- mały pęczek kolendry
Przygotowanie:
1. Tofu pokroiłam w centymetrową kostkę.
2. Usmażyłam je na oleju w woku cały czas mieszając aż stało się złociste.
3. Dodałam kiełki, sos sojowy i posiekaną kolendrę. Smażyłam jeszcze minutę.
wygląda bardzo ciekawie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńA kiełki kupione? Bo moje domowe nie są takie piękne jak na zdjęciu.. :C
OdpowiedzUsuńsklepowe kiełki, zanim u siebie bym wyhodowała własne kiełki, żarłocznokiełkowe koty by mi je zjadły w oka mgnieniu ;-)
OdpowiedzUsuń