- 6 filetów z matiasów
- 1 cebula, biała albo czerwona, obrana i pokrojona w talarki albo posiekana
- 5- 6 ziemniaków
- łyżka posiekanej natki pietruszki bądź koperku
- sól do smaku
- świeżo mielony pieprz do smaku
- kawłaek masła 82% (opcjonalnie)
Przygotowanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6vx-fP9ox5Mkfjnjp6FZraBHgMLfpjTe4tTxYil3VVhgcfflBEBwsSdQ5Ow5BNuGiq9i5pepTHvrmj1EVHhVMY2KyDeP2-Bs8y8UTu_MYtpelYtxBvvOYq2LNr_D8eT3PAYeKnnDixzg/s200/IMG_20130519_211136.jpg)
2. Matiasy opłukałam, osuszyłam, pokroiłam w kawałki 2- 3 centymetrowe i ułożyłam na półmisku. Udekorowałam pokrojoną cebulą.
3. Ziemniaki odcedziłam, ubiłam, dodałam kawałek masła i wyłożyłam do miseczki. Posypałam posiekaną natką pietruszki i podałam ze śledziami.
W razie potrzeby doprawiłam solą i pieprzem.
fajny pomysł:) ja takie lubię na kolację:)
OdpowiedzUsuńPyszne jedzonko! Kocham śledzie i sama eksperymentuję z nimi często :) Twój sposób jest mi znany. Mój dziadek uwielbiał tak jeść :)
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
Aga