- 0,5 kg mielonego mięsa
- 2 łyżki oliwy
- cebula cukrowa
- 3 papryki ( w różnych kolorach)
- 3 cukinie
- ostra papryczka chili
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 0,5 kg pomidorów
- 250 ml przecieru pomidorowego
- kilka listków świeżej bazylii
- sól do smaku
- czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. W dużym rondlu rozgrzałam łyżkę oliwy, włożyłam do niego mięso, które ze wszystkich stron obsmażyłam, w międzyczasie doprawiając je solą i pieprzem.
2. Dodałam poszatkowaną cebulę, kolejną łyżkę oliwy i smażyłam kilka minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC2awC2ZGEyvPnqf3KOPIjEU5phSS5MhY73F1p-TG0OXM6DBp-7B-b0z8a-7r_-pbMsLIVYTA5QO-Q5C6Z_bn7WyfoMC8cQIFqScP_uyUfqzai7ch2OdMeFkp0h-f152wueguQlUqeC88/s400/mDSC_0214.jpg)
4. Po tym czasie dołożyłam obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Całość gotowałam 5 minut. Dolałam przecier pomidorowy i smażyłam kolejne 5 minut. Na koniec wymieszałam z poszatkowanymi liśćmi bazylii.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz