Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- szczypta soli
- cukier puder
- garść malin
- syrop z agawy
- odrobina masła do smażenia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpi_qRujp9NL0y-wmIEuVMzJPqcFJ3LhcYOvOXr0h2AfRSuY7agWUgYJuW20_Z89xIzYmpbrH1iLRCuI3cpIrVdya0KbQpoY1i1KQYyYd6L-4U7HyjN3N-3iYLmagTJ0tq-W5OzPtLf-A/s400/m_DSC_20130821_134133.jpg)
1. Mąkę przesiałam do miseczki.
2. Białka oddzieliłam od żółtek.
3. Na wysokich obrotach miksera, białka ubiłam z odrobiną soli, na sztywną pianę. Zmniejszyłam obroty, dodałam żółtka, a po chwili mąkę. Miksowałam jeszcze kilkanaście sekund.
4. Rozgrzaną patelnię ( średnica 18 cm) natłuściłam odrobiną masła. Wyłożyłam masę i na wolnym ogniu smażyłam omlet około 3- 4 minut. Po tym czasie przekręciłam go na drugą stronę i smażyłam 2 minuty.
5. Gotowy nałożyłam na talerz, oprószyłam cukrem pudrem, dodałam maliny i polałam syropen z agawy.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz