Spaghetti cukiniowe z krewetkami


Składniki:

- 2 cukinie
- kilkanascie krewetek black  tiger (około 20 sztuk)
- pomidor
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- kilka liści bazylii
- odrobina chili (opcjonalnie)
- masło ( około 3 łyżki)
- oliwa (2 łyżki)

Przygotowanie:

1. Przy pomocy obieraczki cukinię pokroiłam w długie, cienkie paski.
2. Krewetki odmroziłam pod gorąca wodą, osuszyłam i obrałam.
3. czosnek obrałam i pokroiłam w cienkie plastry.
4. Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam masło, a kiedy się rozpuściło czosnek i chili. Smazyłam 30 sekund mieszając i pilnując, żeby czosnek się nie przypalił. Dorzuciłam krewetki i smażyłam kilka minut, co chwile mieszając. Dodałam na koniec pokrojonego w kostkę pomidora i cukinię. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wymieszałam i rozłozyłam na talerze.




1 komentarz