Tego
typu owsianka to świetne, zdrowe, wysokobiałkowe śniadanie!
Przygotowanie takiego posiłku wymaga użycia tylko 8 składników i
poświęcenia 5 minut! Nie wymaga gotowania. Można przygotować w
wersji bezglutenowej, a nawet bezmlecznej zastępując jogurt i mleko
ich roślinnymi zamiennikami.
Składniki:
-
szklanka naturalnego albo waniliowego, greckiego jogurtu
-
szklanka ulubionego mleka
-
1-1,5 szklanki płatków owsianych (użyłam płatki bez glutenu)
-
miód do smaku
-
½ łyżeczki cynamonu
-
¼ łyżeczki soli morskiej
-
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii
Przygotowanie:
1.
Połączyłam mokre składniki. Mieszałam do uzyskania jednolitej
konsystencji.
2.
Do mleka i jogurtu dodałam pozostałe składniki, wymieszałam.
3.
Taką mieszankę wlałam do słoika/pojemnika z pokrywką i przez
noc przechowywałam w lodówce.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz