Składniki:
- 2 szklanki schłodzonego jogurtu
- 2 szklanki pulpy mango z puszki lub świeżego posiekanego mango
- 1/2 łyżeczki kardamonu w proszku
- 2 łyżki albo i więcej (według własnych potrzeb) cukru trzcinowego/miodu/nektaru z agawy
- kostki lodu, opcjonalnie
- ewentualnie 1/4 szklanki ulubionego mleka
- ewentualnie liście mięty do dekoracji, migdały albo pistacje
Przygotowanie:
-
W blenderze zmiksowałam pulpę z mango, jogurt, kardamon, miód i kostki lodu, aż uzyskałam gładką i spienioną konsystencję. Jeśli napój jest za mało słodki dosładzam, jeśli zbyt gęsty dodaję mleko.
-
Mango Lassi podaję schłodzone. Można udekorować posiekanymi migdałami/pistacjami, w razie potrzeby oprószyć kardamonem.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz