Składniki:
- 30 g wędzonych śliwek
- 1/2 szklanki gorącej, przegotowanej wody
- 165 g suszonych pomidorów ze słoika
- 1/4 ząbka czosnku
- duża szczypta chili
- duża szczypta czarnego pieprzu
- mała szczypta soli
Przygotowanie:
1. Wrzącą wodą zalałam śliwki.
2.Suszone pomidory włożyłam do pojemnika blendera wraz z czosnkiem, chili, czarnym pieprzem i solą. Dodałam wędzone śliwki (wody w której się moczyły nie wylewam).
3. Wszystkie składniki z blendowałam dodałam 2 łyżki wody z moczenia śliwek oraz 2- 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów. Wymieszałam, a na koniec do smaku doprawiłam solą i pieprzem.
Przepis: "Jadłonomia po polsku", Marta Dymek
Brak komentarzy
Prześlij komentarz