Składniki:
- 150 g roztopionego masła
- 150 g gorzkiej czekolady
- 300 g pszennej mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
- łyżka kawy Inki
- 200 g cukru
- łyżka cukru wanilinowego
- 2 jajka
- 170 ml mleka
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni C.
2. Mąkę przesiałam do miski razem z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, kawą zbożową. Całość wymieszałam. Dodałam cukier oraz cukier wanilinowy, ponownie wymieszałam.
3. W drugiej misce połączyłam jajka z mlekiem.
4. Do sypkich składników dodałam masę jajeczną, wszystko wymieszałam łyżką. Wlałam roztopione masło, wymieszałam. Na koniec dodałam posiekaną czekoladę.
5. Wymieszaną masę wyłożyłam do papilotek umieszczonych w formie na muffiny. Wstawiłam do piekarnika. Piekłam przez około 25 minut do czasu tzw suchego patyczka.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz