Gryczanka na mleku kokosowym z owocami



Składniki na 2 porcje

- ½ szklanki kaszy gryczanej niepalonej 
- puszka mleka kokosowego (400 ml)
-  ½ szklanki wody 
- łyżka syropu z agawy 
- 2 łyżki siemienia lnianego 
- łyżka maku 
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
-  szczypta soli 
-  ulubione owoce

Przygotowanie:

1. Kaszę wypłukałam na sitku pod bieżącą wodą.
2. Wszystkie składniki, pomijając siemię lniane i owoce, umieściłam w rondelku i pod przykryciem gotowałam kilkanaście minut, aż kasza zrobiła się miękka i wchłonęła płyny.
3. Gotową kaszę wymieszałam z siemieniem lnianym, przełożyłam do misek i udekorowałam owocami.


Brak komentarzy

Prześlij komentarz