Składniki:
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki papryki gochugaru
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 długie ogórki
- 2 cebulki ze szczypiorkiem
- garść ziaren sezamu (białego lub czarnego)
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki poza ogórkami, cebulkami i szczypiorkiem dokładnie wymieszałam.
2. Ogórka wyszorowałam i pokroiłam w plastry.
3. Cebulę przepołowiłam, pokroiłam w cienkie półplasterki, a szczypiorek posiekałam na 2 cm kawałki.
4. Warzywa umieściłam w misce, wlałam przygotowany sos i dokładnie wymieszałam. Na koniec posypałam sezamem.
"Nowa Jadłonomia"
Czy ta mizeria ma być tak okrutnie ostra czy ja coś spartoliłam?
OdpowiedzUsuńJest pikantna, ale nie "okrutnie" ;-)
Usuń