Składniki:
- 250 ml wódki
- 200 g gotowej masy kajmakowej (chyba najlepiej wypada ta z Gostynia)
- 200 g mleka skondensowanego niesłodzonego
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka przyprawy do piernika ( bez mąki w składzie)
- 2 łyżeczki ekstraktu migdałowego
Przygotowanie:
1. Masę kajmakową wymieszałam dokładnie z mlekiem skondensowanym.
2. Dodałam kakao, przyprawę do
piernika i ekstrakt migdałowy. Wymieszałam dokładnie do połączenia
wszystkich składników. Następnie cienką stróżką wlewałam wódkę, cały czas
mieszając trzepaczką.
3. Likier przelałam do butelki, zakręciłam,
odstawiałam na minimum 7 dni w ciemne i chłodne miejsce aby
wszystkie smaki się przegryzły.
Przed użyciem likier należy wstrząsnąć.
Filozofia Smaku
Brak komentarzy
Prześlij komentarz