Klopsy z dorsza

Składniki:

- 250 g filetu z dorsza
- 10 krewetek
- 1 por
- 1 papryczka chilli (bez pestek)
- pęczek kolendry
- 2 limonki
- 1 jajko
- sól do smaku
- czarny pieprz do smaku
- 2 łyżki sezamu
- 3 łyżki oliwy

Przygotowanie:

1. Umytego, osuszonego dorsza miksuję w blenderze razem z oczyszczonymi krewetkami.
2. Posiekanego pora, pokrojoną papryczkę chilli dodaję do masy rybnej.
3. Wyciskam do niej sok z 1 limonki, wbijam jajko, dosmaczam solą, pieprzem i mieszam wszystkie składniki.
4. Z powstałej masy formuję kulki. Posypuję je sezamem i smażę na oliwie, po 2- 3 minuty z każdej strony.
5. Podaję z cząstkami limonki.



1 komentarz

  1. Naprawdę ciekawy przepis, chętnie go wypróbuję :)


    Pozdrawiam

    kuchnia-suflera.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń