- 25 dag krewetek
- 25 dag kurek
- 3 ząbki czosnku
- garść natki pietruszki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- sól do smaku
- czarny pieprz do smaku
- szczypta chili (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. Krewetki rozmroziłam i usunęłam ogonki.
2. Kurki umyłam, oczyściłam i osuszyłam.
3. Na patelni rozgrzałam masło i oliwę, wrzuciłam pokrojony w plasterki czosnek, smażyłam około 30 sekund, wrzuciłam kurki, które oprószyłam solą i smażyłam kilka minut aż stały się miękkie.
4. Dodałam krewetki, które smażyłam z każdej strony około 2-3 minut.
5. Dodałam posiekaną natkę pietruszki, wymieszałam, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i przełożyłam na talerze. Podałam z chrupiącą bagietką.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz