Pasta z wędzonych śliwek i suszonych pomidorów



Składniki:

- 30 g wędzonych śliwek

- 1/2 szklanki gorącej, przegotowanej wody

- 165 g suszonych pomidorów ze słoika 

- 1/4 ząbka czosnku

- duża szczypta chili

- duża szczypta czarnego pieprzu

- mała szczypta soli


Przygotowanie:


1. Wrzącą wodą zalałam śliwki.

2.Suszone pomidory  włożyłam do pojemnika blendera wraz z czosnkiem, chili, czarnym pieprzem i solą. Dodałam wędzone śliwki (wody w której się moczyły nie wylewam).

3. Wszystkie składniki z blendowałam dodałam 2 łyżki wody z moczenia śliwek oraz 2- 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów. Wymieszałam, a na koniec do smaku doprawiłam solą i pieprzem.

Przepis: "Jadłonomia po polsku", Marta Dymek
 



Brak komentarzy

Prześlij komentarz