- 25- 35 dag ulubionego makaronu
- 40 dag dojrzałych pomidorów
- 85 g zielonych oliwek, pokrojonych na ćwiartki
- 6 anchois (filetów z sardeli)
- łyżka solonych kaparów
- rozdrobniony ząbek czosnku
- posiekana natka pietruszki
- chili do smaku
- sól do smaku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzałam 4 łyżki oliwy. Dodałam oliwki, sardele, kapary, chili, czosnek i pietruszkę.
2. Smażyłam na małym ogniu przez kilka minut, a potem dodałam pomidory. Przykryłam i gotowałam około 30 minut.
3. We wrzącej osolonej wodzie gotowałam makaron 8 minut (al dente). Odcedziłam i dodałam do sosu.
Jest niewiele osób, które lubią Anszua, ja do nich należę! :)
OdpowiedzUsuń