Guacamole

    Najlepsze guacamole to proste guacamole: jedynie dojrzałe awokado, 
    sól, wyciśnięta limonka i kolendra.  Pododaję jako dip najczęściej w towarzystwie taco-sów.

    Składniki:

    -2 dojrzałe awokado
    - łyżka soku z limonki albo z cytryny
    - ząbek czosnku
    - ¼ łyżeczki soli do smaku
    - szczypta czarnego pieprzu
    - 2 łyżki drobno posiekanych liści kolendry (opcjonalnie)
Przygotowanie:
    1. Awokado umyłam, przekroiłam na pół. Pozbyłam się pestek i wydrążyłam miąższ, który rozgniotłam widelcem na pastę. Dodałam sok z limonki, sól, pieprz, starty czosnek i posiekaną kolendrę wymieszałam.
    2. Guacamole najlepiej podać od razu, albo przykryć folią spożywczą i schować do lodówki.



Brak komentarzy

Prześlij komentarz