*Składniki na ciasto bezglutenowe:
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g mąki kukurydzianej
- 15 g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- odrobina soli
- 300 ml mleka migdałowego (może być każde)
- 30 g oleju kokosowego
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfzDsT7DtOqbzOGBXkEiS8eu2z8UHqDAJMEYqRasfyR8_LZu8EEwYQI7qnqYafKKKqQZz6jp8qM36Zs329awBVsfqs33xv2rnRGcUdtmGsdhLKVM3L6PAKbAzHIW2Nxzu8AsnOagggxUss/s1600/IMG_20141021_173907.jpg)
Składniki na masę:
- 250 g serka ricotta
- 2 łyżeczki miodu
- ziarenka z przekrojonej laski wanilii
- świeże figi ( na każdy na leśnik 1- 1,5 figi)
Przygotowanie:
1. Ricottę wymieszałam z miodem, dodałam wanilię i jeszcze raz wymieszałam.
2. Każdy naleśnik posmarowałam serkiem, dodałam pokrojoną w kostkę figę i zrulowałam (można złożyć w trójkąt).
3. Naleśniki podaję ciepłe, polane odrobiną miodu i udekorowane świeżą figą.
* czasami zamiast wersji bezglutenowej przyrządzam wersję klasyczną:
świetnie wyglądają:) z takim nadzieniem chętnie bym spróbowała:)
OdpowiedzUsuń