- 50 g mąki ryżowej
- 50 g mąki kukurydzianej
- 15 g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- odrobina soli
- 300 ml mleka migdałowego (może być każde)
- 30 g oleju kokosowego
Przygotowanie:
1. Olej kokosowy umieszczam w rondelku i go roztapiam.
2. Pozostałe składniki wkładam do miski i dokładnie ze sobą mieszam. Dodaję roztopiony tłuszcz i ponownie miksuję. Gdy ciasto uzyska konsystencję kwaśniej śmietany wkładam je na 30 minut do lodówki.
3. Wyjmuję ciasto z lodówki. Patelnię nagrzewam i wlewam na nią, łyżką wazową, ciasto. Manipuluję patelnią tak, by rozlało się cienką warstwą na całej powierzchni.
3. Gdy powierzchnia naleśnika jest sucha, odwracam go na drugą stronę i dosmażam.
4. Odkładam na talerz i smażę pozostałe naleśniki.
świetne te naleśniki Ci wyszły!
OdpowiedzUsuń