Świetna
pasta, którą podaję na kanapki albo w formie dipu czy dodatku do
wrapów.
Składniki:
- duże dojrzałe awokado - 3 jajka na twardo obrane i pokrojone w kostkę - 1 dymka/szalotka pokrojona w drobną kostkę - 1,5 łyżki jogurtu greckiego - 0,5 łyżeczki soku z limonki/cytryny - 1 mały ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę - 1/8/ - 1/4 łyżeczki soli do smaku - czarny pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Awokado pokroiłam na małe kawałki i włożyłam do miski. Dodałam pozostałe
składniki z wyjątkiem jogurtu. Całość przy pomocy ręcznego blendera zmiksowałam. 2. Dołożyłam jogurt grecki, wymieszałam do uzyskania kremowej konsystencji.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz