Ciasteczka francuskie z ananasem

Składniki:

- opakowania ciasta francuskiego
- anansy w zalewie z puszki (mniej więcej połowa opakowania)
- białko z jajka od szczęśliwej kury
- mielony cynamon do posypania
- cukier do posypania

Przygotowanie:

1. Ciasto wyjmuję z lodówki aby osiągnęło temperaturę pokojową. Rozwijam je i kroję na kwadraty (z 1 opakowania ciasta wychodzi mi 16 ciasteczek)
2. Odsączonego z zalewy ananasa kroję na ćwiartki. Po dwie ćwiartki ananasa układam na każdym z kwadratów i dokładnie zlepiam brzegi.
3. Ciastka smaruję białkiem, posypuję cukrem i odrobiną cynamonu.
4. Piekarnik nagrzewam do 190 stopni, blachę wykładam papierem do pieczenia, ukla∂am na niej ciastka i piekę około 20 minut.


1 komentarz

  1. Jak fajnie wyglądają :) Muszą smakować wspaniale, koniecznie je wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń