Smażone tofu z kiełkami



Składniki:

- 200 g naturalnego tofu

- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki sosu sojowego
- garść kiełków (najlepiej sojowych)
- mały pęczek kolendry

Przygotowanie:


1. Tofu pokroiłam w centymetrową kostkę.

2. Usmażyłam je na oleju w woku cały czas mieszając aż stało się złociste.
3. Dodałam kiełki, sos sojowy i posiekaną kolendrę. Smażyłam jeszcze minutę.

3 komentarze

  1. wygląda bardzo ciekawie i zdrowo:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A kiełki kupione? Bo moje domowe nie są takie piękne jak na zdjęciu.. :C

    OdpowiedzUsuń
  3. sklepowe kiełki, zanim u siebie bym wyhodowała własne kiełki, żarłocznokiełkowe koty by mi je zjadły w oka mgnieniu ;-)

    OdpowiedzUsuń