Smoothie bowl z jabłek i szpinaku


Kolejna prosta, zielona miska ze smoothie, wypełniona tonami zieleni i specjalnymi dodatkami! Najzdrowszy i najprostszy sposób na przekształcenie smoothie w posiłek.

Składniki:

- 2 mrożone jabłka
- 1 dojrzały banan
- 1/2 dojrzałego awokado
- 0,5 szklanki szpinaku baby
- około 1/4 szklanki wody kokosowej
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

oraz na górę ulubione składniki.
Użyłam:
- granolę
- masło orzechowe

Przygotowanie:

1. Owoce umyłam, obrałam i pozbawiłam nasion. 
2. Wszystkie składniki umieściłam w kielichu blendera i zmiksowałam. Kiedy uzyskałam gładką i kremową konsystencję przełożyłam do miski i udekorowałam ulubionymi dodatkami.




Brak komentarzy

Prześlij komentarz