Pasta z awokado i jajka

    Świetna pasta, którą podaję na kanapki albo w formie dipu czy dodatku do wrapów.
    Składniki:
- duże dojrzałe awokado 
    - 3 jajka na twardo obrane i pokrojone w kostkę
    - 1 dymka/szalotka pokrojona w drobną kostkę
   - 1,5 łyżki jogurtu greckiego
- 0,5  łyżeczki soku z limonki/cytryny
- 1 mały ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
- 1/8/ - 1/4 łyżeczki soli do smaku
- czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Awokado pokroiłam na małe kawałki i włożyłam do miski. Dodałam pozostałe 
składniki z wyjątkiem jogurtu. Całość przy pomocy ręcznego blendera zmiksowałam.
2.  Dołożyłam jogurt grecki, wymieszałam do uzyskania kremowej konsystencji. 


Brak komentarzy

Prześlij komentarz