Najlepsze guacamole to proste guacamole: jedynie dojrzałe awokado,
sól, wyciśnięta limonka i kolendra. Pododaję jako dip najczęściej w towarzystwie taco-sów.
Składniki:
-2
dojrzałe awokado
-
łyżka soku z limonki albo z cytryny
-
ząbek czosnku
-
¼ łyżeczki soli do smaku
-
szczypta czarnego pieprzu
-
2 łyżki drobno posiekanych liści kolendry (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1.
Awokado umyłam, przekroiłam na pół. Pozbyłam się pestek i
wydrążyłam miąższ, który rozgniotłam widelcem na pastę.
Dodałam sok z limonki, sól, pieprz, starty czosnek i posiekaną
kolendrę wymieszałam.
2.
Guacamole najlepiej podać od razu, albo przykryć folią spożywczą
i schować do lodówki.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz