Jest
to jedna z moich ulubionych past do kanapek. Przepis na nią
znalazłam na stronie "Jadłonomii"
Składniki:
- puszka odsączonej białej fasoli albo szklanka ugotowanej
-
płaska łyżeczka musztardy
- mały ząbek czosnku
- spora szczypta suszonego majeranku
- mielone ziele angielskie, na czubku noża
- 3 łyżki oleju lnianego
sól i pieprz
- mały ząbek czosnku
- spora szczypta suszonego majeranku
- mielone ziele angielskie, na czubku noża
- 3 łyżki oleju lnianego
sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na pastę umieściłam w kielichu blendera i miksowałam, aż uzyskałam gładka masę.
2.
Gotową przełożyłam do słoika, który trzymałam w lodówce.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz