Grillowana kaszanka

Produkty:

- 0,5 kg kaszanki
- 2 kwaśne jabłka
- 2 cebule (użyłam czerwone)
- 4- 6 ząbków czosnku
- majeranek
- pieprz ziołowy
- oliwa

Przygotowanie:

1. Kaszankę pocięłam na porcje, każdą z nich w kilku miejscach ponacinałam nożem. Wyłożyłam ją na sporym kawałku folii aluminiowej, którą wcześniej nasmarowałam oliwą. Obok kaszanki położyłam obrane, pokrojone w ćwiartki jabłko, z którego usunęłam gniazda nasienne oraz pokrojoną w plastry cebulę i 2 ząbki czosnku.
2. Całość posypałam majerankiem i pieprzem ziołowym. Zawinęłam w folię. 
3. Kaszankę grillowałam w piekarniku rozgrzanym do 250 stopniu przez 15 minut.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz