Kotlety mielone z cukinią

Produkty:

- 300 g ulubionego mięsa mielonego (ja zmieszałam 150 g mięsa z indyka i 150 g z rostbefu)
- 1/2 cukinii
- 1 cukrowa cebula
- 1 jajko
- natka pietruszki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek + oliwa do smażenia
- sól
- świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

1. Umytą cukinię starłam na tarce. Po kilku minutach odcisnęłam z niej sok.
2. Cebulę drobno posiekałam i zeszkliłam na łyżeczce oliwy. Dodałam ją do miski razem z odciśniętą cukinią, posiekaną natką, mięsem i jajkiem. 
3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
4. Z masy uformowałam kotlety, które smażyłam na oliwie ( z dwóch stron) przez kilkanaście minut.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz