- szklanka płatków jaglanych
- szklanka płatków gryczanych
- szklanka migdałów
- ½ szklanki słonecznika
- szklanka suszonych daktyli
- ¼ łyżeczki cynamonu
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki ( z wyjątkiem daktyli) umieściłam w dużej misce.
2. Daktyle moczyłam we wrzącej wodzie 15 minut.
3. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni.
4. Namoczone daktyle z 1/2 szklanki wody zmiksowałam ręcznym blenderem na gładka masę. Dodałam do miski z suchymi składnikami.
5. Wszystko dokładnie wymieszałam i umieściłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Wstawiłam do piekarnika (funkcja termoobieg) i piekłam około 15-20 minut ( co jakiś czas mieszając wszystkie składniki).
7. Odstawiłam do ostygnięcia i przełożyłam do szczelnie zamykanego słoika.
Coś dla mnie :) Super skład.
OdpowiedzUsuń