Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych ryb czyli halibuta. Halibut jest tłustą, morską rybą bogatą w kwasy Omega-3.
Zaletą tej receptury jest łatwość i szybkość wykonania.
Składniki:
-
350 g filetu halibuta bez skóry
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
1 łyżeczka oliwy
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
-
1 łyżeczka suszonego oregano
-
1 łyżeczka masła
-
2 łyżki posiekanej natki pietruszki, koperku albo szcypiorku
Przygotowanie:
1.
Piekarnik ustawiłam na funkcje grill i rozgrzałam do 220 stopni C.
2.
Filety oprószyłam solą i pieprzem, oraz skropiłam sokiem z
cytryny i oliwą. Natarłam nasionami kopru włoskiego i oregano.
Ułożyłam na blasze do pieczenia, a na wierzchu położyłam
kawałki masła.
3.
Wstawiłam do piekarnika i piekłam około 15-20 minut.
4.
Posypałam obficie posiekanym szczypiorkiem (może też być natka
pietruszki albo koperek)
Przepis:
Kwestia Smaku
Brak komentarzy
Prześlij komentarz