Krem z pieczarek


Ogromną zaletą tej potrawy jest to, że wchodzę do kuchni, wrzucam do garnka kilka składników i po 20-30 minutach wychodzę z miską pysznej aromatycznej zupy. 

Składniki:

- 500 gramów pieczarek
- 1 cebula
- marchewka
- 2 pietruszki
- ćwiartka selera
- 800 ml wywaru z warzyw
- odrobina masła do smażenia
- masło do smażenia 
- pieprz do smaku
- sól do smaku

Przygotowanie:

1. Cebulę drobno posiekałam i smażyłam na maśle, aż stała się miękka.
2. Umyte pieczarki i obrane warzywa pokroiłam i dodałam  do zeszklonej cebuli. Dolałam odrobinę wody i przez kwadrans dusiłam.
3. Po tym czasie warzywa wrzuciłam do ciepłego wywaru i gotowałam kilka minut. Zdjęłam z ognia i zmiksowałam w blenderze. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.


Brak komentarzy

Prześlij komentarz