Owsianka na bazie jogurtu


Składniki:

- 5-6 łyżek płatków owsianych górskich
- 1- 1,5 łyżki naturalnego, płynnego miodu
- 3 łyżki jogurtu
- 1 dojrzały banan
- kilkanaście migdałów
- figa (opcjonalnie)

Przygotowanie:  

1. Do rondelka wsypałam płatki owsiane. Całość zalałam wrzącą wodą (w takiej ilości, by przykryły płatki powyżej 2 cm), wymieszałam, przykryłam i  na małym ogniu gotowałam około dziesięciu minut często mieszając. Płatki muszą wchłonąć całą wodę i zmięknąć.
2. Gotowe płatki przełożyłam do miseczki, dodałam rozgniecionego banana, miód i jogurt, wymieszałam. Owsiankę posypałam uprażonymi na suchej patelni migdałami.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz