Spaghetti z oliwkami, kaparami i pomidorami

Składniki dla 2 osób:

- 1 średnia, biała cebula, obrana i drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- garść czarnych oliwek bez pestek
- garść zielonych oliwek bez pestek
- kilkanaście kaparów w occie
- 4 średnie pomidory obrane ze skóry
- łyżeczka suszonej albo świeżych liści bazylii
- sól
- 200- 250 g spaghetti

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek podsmażyłam na oliwie na złoty kolor.
2. Czarne i zielone oliwki oraz odsączone z octu kapary pokroiłam, dodałam bazylię i dusiłam kilka minut, posoliłam odrobinę do smaku.
3. Spaghetti ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam i wymieszałam z sosem.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz