Czekoladowo-czereśniowa miska jest prostym i zdrowym przepisem na śniadanie, przekąskę czy na lunch. Jej zwieńczeniem jest ciemna czekolada i moja ulubiona, chrupiąca granola
Składniki:
- 2 zamrożone banany
- 1 szklanka wydrylowanych czereśni
- 2 łyżki surowego sproszkowanego kakao
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1 łyżka masła migdałowego (albo innego ulubionego orzechowego masła)
- odrobina mleka roślinnego (użyłam mleko owsiane)
Na górę:
- domowa granola
- posiekana ciemna czekolada (70% kakao)
Przygotowanie:
1. Wymieszałam wszystkie składniki w blenderze, aż uzyskałam gładką, gęstą, kremową konsystencję.
2. Przełożyłam do miski i na wierzchu udekorowałam czereśniami, czekoladą i granolą.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz