Czereśniowe smoothie bowl


Czekoladowo-czereśniowa miska jest prostym i zdrowym przepisem na śniadanie, przekąskę czy na lunch. Jej zwieńczeniem jest ciemna czekolada i moja ulubiona, chrupiąca granola

Składniki:

-  2 zamrożone banany 
- 1 szklanka wydrylowanych czereśni 
- 1 łyżka siemienia lnianego 
-  1 łyżka masła migdałowego (albo innego ulubionego orzechowego masła) 
- odrobina mleka roślinnego (użyłam mleko owsiane)

 Na górę

- domowa granola 
- posiekana ciemna czekolada (70% kakao)

Przygotowanie:

1. Wymieszałam wszystkie składniki w blenderze, aż uzyskałam gładką, gęstą, kremową konsystencję. 
2. Przełożyłam do miski i na wierzchu udekorowałam czereśniami, czekoladą i granolą.


Brak komentarzy

Prześlij komentarz