- 2 duże jajka
- 8 koktajlowych pomidorów pokrojonych w ćwiartki
- łyżka oliwy z oliwek
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- garść posiekanych ziół (natka pietruszki, szczypiorek, kolendra, koperek)
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzałam oliwę i wrzuciłam na nią pomidory. Doprawiłam je solą, pieprzem, wymieszałam i smażyłam kilka minut, aż pomidory zmiękły, lecz zachowały swój kształt.
2. W czasie kiedy smażyły się pomidory w misce rozbełtałam jajka. Pomidory posypałam ziołami i zalałam jajkami. Całość zamieszałam i rozprowadziłam jajka na całej patelni. Kiedy jajka prawie się ścięły zdjęłam patelnię z ognia.
3. Omlet zwinęłam na pół, zsunęłam na talerz i natychmiast zjadłam.
pyszne śniadanko:) od tego jeszcze kawka i cudownie się zapowiada dzień:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kolorowe omlety!
OdpowiedzUsuńIdealny na niedzielne śniadanko! :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :) chyba zrobię sobie dziś na kolację :)
OdpowiedzUsuń