- 2 słodkie gruszki
- 0,5 łyżeczki mielonego kardamonu,
- łyżka brązowego cukru
- 40 g masła,
- 40 g cukru pudru,
- 80 g mąki,
- garść posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni C.
2. Gruszki obrałam ze skóry,pozbyłam się gniazd nasiennych i pokroiłam na kawałki.
3. Pokrojoną gruszkę umieściłam w małych naczyniach żaroodpornych. Oprószyłam kardamonem i brązowym cukrem.
4. Zimne, pokrojone na kawałki, masło wymieszałam rękami z mąką, cukrem pudrem i orzechami.
5. Kruszonką posypałam owoce.
6. Wstawiłam do piekarnika, piekłam około 15 minut. Podaję na ciepło.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz