Jajka sadzone na bekonie

Dla męskiej części domowników najlepsze śniadanie składa się z dwóch doskonale usmażonych jajek, 
chrupiącego boczku i pieczywa.


Składniki na 1 porcję:

- 2 jajka
- 3-4 plasterki bekonu
- kilka koktajlowych pomidorków
- garść ulubionej sałaty (opcjonalnie)

Przygotowanie:
1. Na patelni ułożyłam plastry bekonu tak, aby pomiędzy weszły jajka. Kiedy bekon się lekko obkurczył 
wbiłam jajka
zmniejszyłam ogień i smażyłam do czasu, aż białko jajka się ścięło, a żółtko zgęstniało. Trwa ta około 4 minut. 
2. Pokroiłam pomidory koktajlowe na pół i smażyłam w tym samym czasie co bekon i jajka..  
Całość doprawiłam solą, pieprzem i podałam z rukolą i kilkoma plasterkami ciabatty. 


Brak komentarzy

Prześlij komentarz