- szklanka płatków owsianych (około 120 g)
- 6 łyżeczek masła (30 g)
- 10 łyżeczek cukru (40 g)
- 200 g jogurtu greckiego
- 3/4 szklanki schłodzonej śmietany kremówki (150 g)
- 2 łyżki cukru pudru
- owoce
Przygotowanie:
1. Na patelni rozpuściłam masło, dodałam cukier, mieszając czekałam aż się rozpuści, jednocześnie pilnując żeby się nie przypalił. Dosypywałam stopniowo płatki owsiane, które na średnim ogniu smażyłam kilka minut. Gotowe odstawiłam do ostygnięcia.
2.Ubiłam kremówkę, do której pod koniec ubijania dodałam cukier i jogurt.
3. Zarumienione płatki owsiane ułożyłam na dnie szklanek, przykryłam je warstwa kremu i posypałam winogronami.
4. Deser można podać od razu po zrobieniu, albo schłodzić w lodówce.
lubię takie owsiano jogurtowe szklaneczki
OdpowiedzUsuń