- 10 łyżek niepalonej kaszy gryczanej
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 2 dojrzałe banany
- kilka suszonych daktyli
- garść orzechów laskowych (kilka zostawić do dekoracji)
- duża garść malin
- 2 łyżeczki kakao
- łyżka surowego kakao
Sposób przygotowania:
1. Kasze na noc zalałam wodą
2. Rano odlałam wodę i kaszę opłukałam na sicie pod bierzącą wodą.
3. Dodałam banana, mleko, orzechy i daktyle. Wszystko zmiksowałam na gładką masę.
4. Kasze podzieliłam na dwie równe porcje. Do jednej dodałam maliny i zmiksowałam, do drugiej kakao i zrobiłam to samo.
5. Warstwy nałożyłam do szkalnego naczynia i udekorowałam malinami, orzechami i surowym kakao.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz