Owsianka czekoladowa z malinami



  Składniki:

- ⅔ szklanki płatków owsianych
- 2 szklanki mleka roślinnego lub wody
- 8-10 daktylii
- szczypta soli
-  6 kostek gorzkiej czekolady
- do podania: garść malin

Przygotowanie:

1. Daktyle pokroiłam na małe kawałki. 
2. Pozostałe składniki owsianki (poza czekoladą) umieściłam w rondelku i gotowałam na małym ogniu przez kilka minut, czyli do czasu, aż płatki zmiękły. 
3. W międzyczasie posiekałam czekoladę, dodałam do rondelka i delikatnie mieszałam do jej rozpuszczenia. 
4. Ciepłą owsiankę nałozyłam do miseczek i podałam z malinami.


1 komentarz

  1. Ostatnio uwielbiam owsiankę. Takiej jeszcze nie robiłam. Dzięki za inspirację. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń