Składniki:
- 5-6 łyżek płatków owsianych
- 1/2 szklanki roślinnego mleka
- łyżka nasion chia
- szczypta wanilii
-1- 2 małe banany
- łyżeczka syropu z agawy/ daktylowego/klonowego albo miodu
- 5 łyżek jagód + łyżka do dekoracji
- kilka migdałów
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane, chia i wanilię zalałam mlekiem roślinnym. Wymieszałam i na noc wstawiłam do lodówki.
2.Na drugi dzień dodałam zmiksowane jagody, zmiażdżonego banana i syrop z agawy. Wymieszałam i przełożyłam do szklanych naczyń.
3. Owsiankę ozdobiłam plastrami banana, jagodami i migdałami.
Uwielbiam dodawać chia do owsianki :) A ta ma boski kolor!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/