Jajecznica z pomidorami, serem i bazylią

Składniki:

- 2 duże jajka
- 2 dojrzałe pomidory
- plaster żółtego sera
- kilka listków bazylii
- sól
- pieprz czarny
- oliwa do smażenia

Przygotowanie:

1. Patelnię postawiłam na małym gazie. Wysmarowałam ją cienko oliwą i wrzuciłam obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiłam je solą, pieprzem i smażyłam około 5-6 minut.
2. W miseczce wybełtałam jajka, dodałam porwane liście bazylii. 
3. Po pięciu minutach smażenia pomidorów położyłam na nich plasterek sera żółtego i czekałam chwilę, aż się roztopi.
4. Na patelnię wlałam jajka i co kilka sekund mieszałam, aż jajecznica uzyskała odpowiednią konsystencję.



Brak komentarzy

Prześlij komentarz