- 0,5 kostki masła lub margaryny
- szklanka cukru
- 400 g płatków owsianych górskich (trzy szklanki)
- 8 łyżek mleka
- 3 kopiaste łyżki kakao
- kilka kropel aromatu migdałowego
Przygotowanie:
1. Masło z cukrem, mlekiem i kakao umieściłam w garnku. Gotowałam na wolnym ogniu do rozpuszczenia cukru i masła.
2. Dodałam płatki owsiane, aromat migdałowy i dokładnie mieszając gotowałam około 2-3 minut.
3. Zdjęłam z gazu i pozostawiłam do lekkiego wystygnięcia.
4. Z masy uformowałam niewielkie kulki, które schowałam do lodówki, aby zastygły.
Mmm.. pycha;) Idealne do przegryzania między posiłkami ;)
OdpowiedzUsuńSą idealne :-) Mam nadzieję, że zostało jeszcze kilka :D
OdpowiedzUsuńszybko, łatwo i efektownie ;]
OdpowiedzUsuńmmm.. wspaniała, mała przekąska. dla każdego łasucha!
obrzydliwie słodkie;/
OdpowiedzUsuń